извозване.com

Извозване на строителни отпадъци с чували и хамали

Строителните отпадъци, генерирани при ремонтни дейности, не могат да бъдат изхвърляни на случайни места. Те съдържат голямо количество химически вещества, които са изключително вредни за околната среда. За целта са предназначени специални депа за утилизация и сметища за строителни отпадъци. Когато започвате ремонт, независимо дали е в дома ви или в офиса, организирайте предварително професионалното извозване на строителни отпадъци до сметище.

Така ще спазите закона, ще се спасите от солена глоба и ще допринесете за опазване на околната среда. Допълнителния бонус за вас ще е това, че няма лично да се занимавате с изнасянето, товаренето и извозването на отпадъците.

Обадете се на хамалите и подайте заявка за извозване на строителни отпадъци

Те ще изпратят човек за предварителен оглед на обекта, при който ще прецени от какво имате нужда – от метален контейнер за отпадъците или от полиетиленови чували. Обикновено хамалите доставят контейнери, когато се очаква по време на ремонта да се кърти, събаря, демонтира. Тогава се получават по-големи отломки и е невъзможно да се съберат в чували. Дадения под наем контейнер се заменя с нов, след като единия бъде напълнен. Хамалите имат грижата да своевременното извозване на строителни отпадъци до сметище.

Когато ремонтът не е толкова голям, ще са ви достатъчни полиетиленово чували, в които да изсипвате събралите се отпадъци. Пълните чували се складират на място, което няма да пречи на майсторите, които се занимават с ремонта. То трябва да е удобно за хамалите, да могат да натоварят готовите чували в превозното средство за сметището.

Трябва да знаете, че не всеки има свободен достъп до специализираните сметища.

Изисква се плащане на определена такса, за да можете да го използвате. Хамалите имат договорни отношения с всички сметища и депа на територията на общината, в която работят. Цялата им дейност го изисква дори когато работят почистване на мазе или изхвърлят мебели, електроуреди и разнородни отпадъци. Ако сами се заемете с извозването и изхвърлянето на строителните отпадъци, ще трябва да търсите да наемете товарен транспорт, а после да си платите, за да оставите отпадъците на сметището. Не можете да изхвърлите всичко в контейнера за битови отпадъци, защото общинските инспектори бързо ще стигнат до вас с акт за минимум 300 лв. И без това ремонтът е скъпо удоволствие, не рискувайте да утежните още повече семейния бюджет.

извозване на строителни отпадъци

Последни публикации

Извозване на битови отпадъци
Извозване на битови отпадъци от клошарски апартамент

За големия град организираното събиране на боклука е жизненоважна необходимост. За поддръжката на жилищни сгради, […]

Вижте повече
Искате да почистите старите помещения
Искате да почистите старите помещения, но не знаете от къде да започнете?

Ето няколко предложения как да си организирате процеса Когато искате да почистите старите мазета и […]

Вижте повече
Извозване на покъщнина
Извозване на покъщнина от вашия дом

Освободете се от проблемите, свързани с извозване на покъщнина от вашия дом. Оставете това задължение […]

Вижте повече