извозване.com

Как да се отървем от старите мебели

Все по-често хората си задават въпроса: Как да се отървем от старите мебели“. Законите за извозване на стари мебели станаха по-стриктни, а спазването им се наказва със солидни глоби.

Ако и на вас се е налагало да правите основен ремонт с изхвърляне на всичко старо от наследено жилище, сигурно вече сте се сблъсквали с невъзможността да предадете старите мебели до най-близкото депо. Изискват се разрешителни, заплащане на солидни такси и куп административна бумащина.

Знаете и, че да извозите старите мебели в запустял терен в близост до населеното място, също е наказуемо и незаконно.

И така, имате няколко възможности:

Как да се отървем от старите мебели – вижте тези 4 алтернативни варианта

Колкото и добре да живеете, идва момент да се премести в нова къща или апартамент. Налага се да направите ремонт и да смени цялото обзавеждане. И така, какво да направите със старите мебели?

Как да се отървем от старите мебели? – Вариантите са следните:

Да продадете старото обзавеждане в сайтове за продажби, които има утвърдени категории на стари мебели (най-популярните в България са bazar.bg и olx.bg);

Да подарите на приятели, нуждаещи се от такива или да дарите с домове за социално слаби (макар, че втория вариант отново е свързан с куп бумащина);

Да изнесете и оставите около кофите за боклук;

Да потърсите фирма за извозване на стари мебели. Добра алтернатива са услугите на Извозване.com.

Нека разгледаме по-обстойно всяка от опциите, които имате:

Продажба на старите мебели

Ако вашите излишни мебели са долу-горе добре запазени има шанс да бъдат продадат. Може да пуснете обява в споменатите по-горе сайтове. За целта снимайте всички мебели от всеки ъгъл, включително местата със забележки по тях. Разгледайте как вървят на пазара за втора употреба. Изчакайте определено време да видите, дали някой ще прояви интерес.

Продажбата на стари мебели е добра алтернатива, защото може да припечелите някой лев, който да е от полза в закупуването на нови мебели. Наемете фирмата за извозване и договорете нещата.

Подаряване и даряване на стари мебели

Следващата опция за нов живот на старите мебели е да ги подарите. Ако нямате близки, на които да подарите излишните неща, качете обявата си отново в споменатите сайтове в категория „Подарявам“. С този вариант имате малко по-голям шанс по-бързо да се освободите от излишните неща. Наред с това предимство има опция заинтересованите лица сами поемат ангажимента да изнесат старите мебели от дома ви и да извозят с личен транспорт.

В случай, че сте притиснати от фактора време, обадите се на 0877 765 115 и наемете фирмата, която ще извози, срещу заплащане.

Изхвърляне на старите мебели до контейнерите за смет

Когато няма кой да купи или на кого да подарите, тези мебели трябва да бъдат изхвърлени. Варианта е да ги оставите в жилищния квартал, където ви е най-близо и около кофите за извозване от общината на града. Направете справка с график за извозване на отпадъци едрогабаритни. Обърнете внимание, че работното време на общинските служби е в диапазон от 9 до 17 ч, а преди или след това време има наказателни глоби.

Наемете фирма за извозване на стари мебели в София

Най-чистия, бърз и безопасен начин да се отървете от стари мебели е като наемете веднага щом се наложи. Потърсете момчетата на Извозване.com. Разгледайте сайта и какви други услуги се предлагат и от какво още може да се възползвате.

По този начин ще знаете отговора на въпроса: „Как да се отървем от старите мебели“ спестите усилия и време, които да инвестирате в по-приятни неща и дейности.

Съвет:

Не оставяйте нещата на произвола на съдбата. Винаги може да сте информирани, активни, да търсите и да намирате най-правилното решение на всеки появил се на момента проблем. Решавайте такива по най-адаптивния и удобен за вас начин.

извозване на стари мебели
Правила за извозване на едри отпадъциНаредбите за извозване на стари мебели стават все по-стриктни, Изхвърлянето на стари мебели в запустял терен, който е близо до населено място, е незаконно и наказуемо.
Дарение на стари мебелиИмате възможността да дарите своите стари вещи на нуждаещи се или пък да ги подарите на ваш приятел. 
Изхвърляне на старите мебели до кофи за сметАко не се е намерил някой, който да купи старите ви мебели, можете да си оставите в близост до контейнери, които се извозват от общината. Трябва обаче да се съобразите с конкретните часове, през които минават службите за почистване иначе рискувате да получите глоба.
Фирми за извозване Най-лесния, удобен и алтернативен начин за вас е да се свържете с фирма, която да изнесе старите ви мебели на специализирано място и да ви отмени в това неприятно задължение. 
Телефон за връзкаДежурен телефон на мобилни групи за извозване на стари мебели – 0887765115

Последни публикации

Извозване на битови отпадъци
Извозване на битови отпадъци от клошарски апартамент

За големия град организираното събиране на боклука е жизненоважна необходимост. За поддръжката на жилищни сгради, […]

Вижте повече
Искате да почистите старите помещения
Искате да почистите старите помещения, но не знаете от къде да започнете?

Ето няколко предложения как да си организирате процеса Когато искате да почистите старите мазета и […]

Вижте повече
Извозване на покъщнина
Извозване на покъщнина от вашия дом

Освободете се от проблемите, свързани с извозване на покъщнина от вашия дом. Оставете това задължение […]

Вижте повече