извозване.com

Почистване на мазета и тавани

Техническите помещения на частни и жилищни сгради (мазета, тавански помещения) често са в лошо санитарно състояние. В много случай се налага намесата на фирма за почистване на мазета и тавани. Мръсотията, отломките, отпадъчните продукти на малки животни, които се натрупват с годините, могат да се превърнат в източник на инфекция. Мазетата и техническите подове, които не се заключват, често приличат на голямо депо поради огромното количество отпадъци и стари вещи. Въпреки това, чистотата в тези помещения трябва да се следи, за да се осигури достъп на комуналните услуги до инженерните системи и да се предотврати нехигиеничните условия.

Общо почистване на мазета и тавани

Общото почистване на мазета и тавани и други нежилищни помещения може да се извършва от самите жители, но по-често е необходимо да се прибягва до услугите на специалисти. Това се случва по две причини. Първо, никой не иска доброволно да почисти общия боклук и второ, тази работа е свързана с проблема с изхвърлянето на отпадъците. Много по-удобно е да поръчате почистване на помещенията с последващо извозване на боклука, отколкото да решавате проблемите сами.

Фирмата „Извозване.com“ е специализирана в тези услуги. Екипите могат бързо и евтино ще премахнат всякакви боклуци от нежилищните помещения по ръчен (немеханизиран) метод и ще откарат отпадъците на сметището със собствен транспорт.

Правила за безопасност

При почистване, както на мазета, така и на тавани трябва да се спазват основните правила за безопасност. На първо място, това е свързано с облеклото и обувките. Тъй като по пода може да има фрагменти от стъкло, фрагменти от ръждясали метални предмети. Поради тази причина обувките трябва да бъдат затворени, с дебели подметки. Работниците се нуждаят от плътно прилепнали гащеризони с дълги ръкави. На ръцете трябва да се носят ръкавици. Облеклото трябва да е достатъчно свободно, за да позволява движение.

Почистване на мазета

В мазетата често има стърготини и отломки (например стъклена вата), които се използва за обвиване на тръби. За да предотвратите попадането на прах от стъклената вата в дихателните пътища при почистване, трябва да използвате респиратор или марля за превръзка. Трябва да покриете лицето си, когато демонтирате таванските прегради, за да избегнете навлизането на строителен прах в белите дробове. Очите трябва да бъдат защитени със специални очила.

Почистване на тавани

В някои случаи достъпът до тавана е възможен само с помощта на стълба. Ето, защо, трябва да се уверите, че тя е здраво закрепена. Съгласно изискванията за безопасност едновременното движение на повече от един човек нагоре или надолу по стълбите е неприемливо. Работниците не трябва да си пречат помежду си, докато се изкачват по стълбите.

Ако се планира демонтаж на стари стени или прегради, обектът (таван или мазе) трябва да бъде обезопасен, а електрическото захранване прекъснато, докато трае работата. В стенните конструкции може да има кабели под напрежение. Повредата на електрическите кабели може да доведе до токов удар.

Преди да продължите със събирането на боклука е необходимо да създадете достатъчно ниво на осветление в стаята. Ако няма достатъчно отвори за прозорци (често по принцип няма прозорци), трябва да се използва допълнително оборудване. Проводниците трябва да са добре изолирани.

Процес на почистване на мазета и тавани

На първо място се изисква да бъдат освободени проходите (врати, прозорци) от ненужни предмети, които пречат на свободното движение. След като освободите пространството, трябва да се уверите, че под краката ви има солидна основа. Това важи особено за стари сгради с порутени конструкции. Ако е необходимо, подовете могат да бъдат подсилени с дъски.

На първо място, работниците извеждат навън големи по размер стари мебели, домакински уреди, строителни материали, водопроводни и други елементи. След това се прави събиране на малките отпадъци (парцали, бутилки). Всички те се събират в чували за смет и се изнасят. Последният етап е почистването в детайли, фино почистване (включва дори събирането на прах).

Характеристики по почистване на мазета

Няма основни разлики при почистване на мазета и тавани. Както при почистването на таванското пространство, така и за мазето, трябва да осигурите добро осветление, както и отваряне на вентилационните отвори в мазетата. Всички инженерни възли (отоплителни и водопроводни тръби, електрически) са разположени в мазето, така цялата работа в тези зони, трябва да се извършва с изключително внимание.

Повечето мазета имат много ниски тавани. Това пречи на обикновения човек да се изправи до пълната си височина. Наред с това напречните греди и различни стълбове пречат на работата. Трябва да се има предвид, че отровните вещества могат да бъдат разпръснати в мазетата, за да убият гризачи. Следователно, за да се избегне случайно отравяне, в мазето не са разрешени ежедневни дейности (като консумация на храни или напитки).

Поверете почистването на нежилищни помещения на специалистите на фирма Извозване.com! За запазване на час, за консултации и други услуги позвънете на 0877 765 115. Извършва се висококачествено почистване на мазета и тавански помещения, индустриални и други помещения. Сферата на дейност на фирмата, включва извозване на боклук. Цените на нашите услуги са конкурентни и по джоба на средностатистическия човек. Свържете се сега и наемете експерти. Те ще ви помогнат да подредите нещата в своя дом!

Почистване на мазета и тавани

Поддръжката на мазетата и таваните често е едно неприятно задължение което изисква от времето на всеки. Колкото и неприятно обаче да е то, е задължително, за да се поддържа хигиенична обстановка, безопасна за вас и близките ви.  

Ще ви представим няколко стъпки за организиране на пространството на мазето, които биха помогнали за създаването на по-приятна среда.  

Първата стъпка към създаването на повече комфорт във вашето помещение е да определите за какво точно искате да използвате освободеното вече пространство. Едно добре почистено и организирано мазе може да послужи за различни неща. Все по-популярно става организирането на мазе като медийна зала или такава за игри. Разбира се е важно да се съобразите с размерите на помещението и поддържаното ниво на хигиена. Трикът за това е да визуализирате точно идеята си и да се отървете от всички излишни вещи, които заемат допълнително място. С колкото повече място разполагате, толкова повече ще можете да развиете идеите си и да създадено уютно и комфортно местенце за вас и близките ви.  

Дори и предвидима тази стъпка е задължителна – основно почистване. Най-лесния вариант да свършим тази така неприятна и досадна стъпка е да се свържем с подходящата фирма за почистване на мазета. Това е едно от помещенията, които не трябва да допускаме да стават ,,гробище на забравени и стари вещи’’. Редовното изхвърляне на ненужните предмети ще поддържа мазето ни по-спретнато и прилежно.  

Сортиране на останалите вещи

Добра идея е след хубаво почистване да сортирате останалите вещи по ,,зони’’. Помещението може да бъде разпределено и да има няколко предназначения. Единият ъгъл на стаята може да служи като мини офис или детски кът. Съхранението на храна е сред една от най-честите функции на мазетата. Обособете пространство, което да е добре подредено и ще ви бъде лесно да намирате храната, която търсите. В същото време добре поддържаната хигиена ще гарантирана запазването на годността на храната и ще ви лиши от притеснения дали те ще бъде годна за консумация ако е оставена там. 

Като за финал декорирането е стъпка, която може напълно да промени излъчването на цялата стая. Пребоядисването в свеж цвят допринася за по-големия уют, който може да бъде създаден, независимо от това, че помещението, което се декорира, е мазе. 

Поддръжка и почистване на мазетаНеобходимо е хубаво осветление и добри вентилационни отвори. Възможна е появата на гризачи, разнасящи различни болести, така че се съветва да се доверите на специалисти. 
Генерално почистване на мазета и тавани Препоръчва се да се обърнете към специалисти, защото основното почистване изисква повече внимание и оборудване. Почистването на мазета и тавани при нас започва от 86 лв. за мазета и 126 лв. за тавани. 
Правила за безопасност От голямо значение е облеклото – обувки с дебели подметки, гащеризони и задължително ръкавици.
Работно време Фирмата може да ви предложи услугите си всеки ден от седмицата.
Телефон за връзкаДежурен телефон, на който може да се свържете с фирма за почистване на мазета и тавани – 0887765115 

Често задавани въпроси

Почистване на мазета и тавани

Много по-ефективно и по-евтино е да използвате услугите на професионалисти, когато извършвате редовно или общо почистване на всякакви помещения, включително мазета и тавани, отколкото да го правите сами. Свържете се с нас по телефона или онлайн.

Като се свържете с нашите специалисти, ще можете да уточните работния график, размера на обслужваните площи и необходимия брой на персонала. Можете да получите подробна консултация за всички видове почистване.

Почистването и организирането на мазета и тавани осигурява по-безопасна среда за пребиваване и по-здравословно жилищно пространство.

Нашата услуга за почистване на мазета и тавани включва премахване на всякакъв вид боклуци и нежелани предмети, натрупани през годините.

Услугата включва също организиране на предметите, които искате да съхранявате, подредени на лесно достъпни рафтове.

Услугата за солидно почистване включва измиване под налягане на подове и стени, както и пребоядисване, което връща чистотата и свежестта във Вашето пространство.

За Вашето мазе и таванско помещение, ние предоставяме услугата контрол на вредителите, за да се отървете от всякакви вредители и насекоми.

Какво включват услугите за почистване на мазета и тавани:

  • Премахване на боклуци и нежелани предмети.

Със съгласието на собственика на жилището ние ще съберем и изхвърлим нежеланите предмети и боклуци, след което ще ги извозим. Останалите артикули могат да бъдат организирани в кашони, подредени и затворени.

  • Отстраняване на прах, плесен и мръсотия.

Работим с професионални мощни прахосмукачки и отстраняване на прах, третиране на плесен и пълно почистване на повърхности и стени. Подът на помещението ще бъде измит с топла вода и препарат под налягане.

  • Измиване под налягане на подове и стени.

 Измиването под налягане на бетонния сутеренен под и стени гарантира чистотата им.

Измиване на стени и подове, подготовка за евентуални допълнителни ремонти или пребоядисване.

  • Ремонт на стени и пребоядисване.

Стените и подовете на помещенията на мазетата и таваните се грундират и пребоядисват, за да бъдат възстановени в добре изглеждащи, полезни пространства, което е здравословно и безопасно.

  • Организиране и рафтове за разни предмети.

След като мазето и таванът са почистени и реставрирани, можем да сглобим нови рафтове за съхранение на нужните Ви предмети. Нашият организационен екип ще организира рафтовете по достъпен начин, според нуждите и физическите възможности на собственика на дома.

  • Действия за борба с вредителите.

Вашето мазе и таван могат да бъдат третирани срещу  вредители и насекоми. Собствениците на жилища могат спокойно да използват своето таванско помещение или мазе, без да се притесняват от насекоми и буболечки и други вредители.

Поддръжка и почистване на мазетаДоверете се на професионалистите в почистването. Осигурете чистота и добра поддръжка на мазето или таванското помещение.
Генерално почистване на мазета и таваниЗа по-здравословно жилищно пространство. Почистването на мазета и тавани при нас започва от 86 лв. за мазета и 126 лв. за тавани.
Правила за безопасностЗащитното облекло включва работа с ръкавици, обувки с дебели подметки, гащеризон.
Работно времеНие предлагаме услуги за всеки ден от седмицата.
Телефон за връзкаТелефон, на който може да се свържете с фирма за почистване на мазета и тавани – 0887765115.

Последни публикации

Извозване на битови отпадъци
Извозване на битови отпадъци от клошарски апартамент

За големия град организираното събиране на боклука е жизненоважна необходимост. За поддръжката на жилищни сгради, […]

Вижте повече
Искате да почистите старите помещения
Искате да почистите старите помещения, но не знаете от къде да започнете?

Ето няколко предложения как да си организирате процеса Когато искате да почистите старите мазета и […]

Вижте повече
Извозване на покъщнина
Извозване на покъщнина от вашия дом

Освободете се от проблемите, свързани с извозване на покъщнина от вашия дом. Оставете това задължение […]

Вижте повече